KITESURFEN: Theo Demanez eindigt als 5e op de wereldranglijst Hydrofoil Freestyle in Brazilië

0

Als onderdeel van de GKA Kite World Cup Brazilië 2023 droeg Theo Demanez, inwoner van Saint-Martin, de kleuren van zijn eiland hoog door tijdens de eerste wedstrijddag op de 5e plaats van de wereld te eindigen in de categorie Hydrofoil Freestyle.

Theo Demanez was aanwezig in Brazilië om deel te nemen aan dit felbegeerde sportevenement dat kitesurffans, wereldberoemde atleten en grote namen in de kite-industrie samenbrengt en leverde ongelooflijke trucs in de Hydrofoil Freestyle-serie. De GKA Kite World Cup Brazilië 2023, die werd gehouden van 14 tot en met 17 november, telde dit jaar 25 deelnemers in de herencategorie en 12 deelnemers in de damescategorie. In de Hydrofoil Freestyle-ranglijst vinden we op de eerste plaats de Fransman Charles Brodel die hier zijn 5e wereldkampioenstitel won, gevolgd door Alex Soto (Dominicaanse Republiek) op de tweede plaats en Joselito Del Rosario (Dominicaanse Republiek) op de laatste trede van het podium . Voor deze categorie Hydrofoil Freestyle was Karolina Salandova (Tsjechië) de enige vrouw die meedeed onder de mannen. Ze hield de Hydrofoil Freestyle-vlag voor dames hoog en eindigde als derde in haar laatste run. De competitie duurde tot afgelopen vrijdag, waardoor Theo de kans kreeg om te schitteren in andere categorieën zoals strapless kiten, voor een andere rit met een gevoel van snelheid en direct contact met het board. Bravo voor hem! _Vx