VOETBAL / Gold Cup: Jamaica schiet nipt tekort in de finale tegen de Verenigde Staten

0

De Verenigde Staten wonnen hun zesde Gold Cup in hun geschiedenis door afgelopen woensdag Jamaica (2-1) te hebben. Het Amerikaanse team volgt Mexico op.

De Verenigde Staten openden de score met Jozy Altidore op een fantastische directe vrije trap van meer dan 30 meter in de 45e minuut.

Maar Jamaica reageerde aan het begin van de tweede periode (50e) door Je-Vaughn Watson die de Amerikaanse verdediging op een snel genomen hoek verraste. De finale werd beslist in de 88e minuut toen de Verenigde Staten het voordeel herwonnen en het Jamaicaanse verzet braken dankzij Jordan Morris, die een bal die slecht was losgelaten door de verdediging van de tegenstander, overwon.

Arena zette de VS weer op het goede spoor

"Team USA" volgt de winnaars op van het vlaggenschipevenement van de Concacaf-zone (Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied) in Mexico, uitgeschakeld in de halve finale door Jamaica (1-0). De door Bruce Arena geleide ploeg tekende hun 14e ongeslagen wedstrijd, hun langste reeks sinds 2005.

Zijn team, zeer aantrekkelijk in de halve finale tegen Costa Rica (2-0), domineerde de finale, maar stuitte op de uitstekende verdedigende organisatie van de "Reggae Boyz". Het was pas in de 19e minuut dat de Verenigde Staten zichzelf een nettokans aanboden, niet Altidore, maar het schot van 25 meter werd omgeleid door Andre Blake. De Jamaicaanse doelman, prominent sinds het begin van het toernooi, telescopeerde toen een Amerikaanse speler en moest, geblesseerd in zijn rechterhand, zijn teamgenoten verlaten.

Ondanks deze meevaller hield Jamaica 88 minuten hoog voordat ze toegaf aan Morris met hun derde doelpunt van het toernooi.

"We moeten hulde brengen aan Jamaica, ze hebben een superfinale gemaakt, een geweldig toernooi, maar we hebben de opening weten te vinden", zei de Amerikaanse coach na de finale. _AF