Uitdaging Football / Caribbean Football Union: Saint-Martin gaat niet naar de finale

0

Na vier kwalificatiewedstrijden wonnen de U14's van Saint-Martin hun ticket voor de halve finales van het toernooi tegen … Martinique. De wedstrijd werd deze vrijdag 19 augustus gespeeld om een ​​ticket in de finale tegen Anguilla of Guyana. Een finale die Martinique uiteindelijk zal verzetten tegen Guyana.

Geplaatst in groep 2 met Martinique, Grenada, St. Lucia en de Kaaimaneilanden voor de CFU Under 14 Challenge, hebben de Saint-Martin-spelers in vijf dagen tijd niet minder dan vier ontmoetingen aan elkaar geketend. “We hadden de voorbereiding gericht op het fysieke aspect”, onderstreept Marcéna Jasaron, de coach. Om hun toernooi te lanceren, nam de selectie van Saint-Martin de maatstaf van het team van Granada met de score van 6-1. De volgende dag stonden de U14's tegenover een goede ploeg uit Martinique. "De wedstrijd tegen Martinique was moeilijk." benadrukt Serge Weinum, vice-president van de Saint-Martin voetbalcompetitie. En terecht, na het openen van de score, incasseerde Saint-Martin tweemaal en verloor de wedstrijd met 2-1. "We waren misschien te ontspannen in deze wedstrijd", zegt de coach. "Het is de eerste keer in twee maanden tijd dat we een wedstrijd hebben verloren."

Na overwinningen op Saint Lucia en de Kaaimaneilanden behaalden de speelsters hun (bijna) kwalificatie voor de halve finale. "De jongens toonden ondanks de fysieke inspanning die geleverd moest worden een grote discipline en een groot lef", steunt de technische staf. “Tegen de Kaaimaneilanden hadden we een heel solide en sterk team in de duels. De spelers maakten van de gelegenheid gebruik om zich te plaatsen voor de halve finales. Een kwalificerend ticket verkregen dankzij de status van beste tweede in de competitie.

In de helft tegenover … Martinique

Als knipoog werd deze vrijdag 19 augustus de halve finale gespeeld tegen Martinique. "Het is ongetwijfeld de beste loting die we kunnen hebben", verheugt Joseph Mendy, de assistent-coach. “We hebben de groepsbijeenkomst tegen dit team gezien en beoordeeld. We hebben onze fouten geanalyseerd en we weten dat hun spel gebaseerd is op laterale overgangen. We hebben het goed bestudeerd. Er is ook een gevoel van wraak dat ons allemaal drijft.

Helaas voor de jongeren van Saint-Martin won Martinique deze vrijdag met een score van 1-0, waardoor de lokale vintage een eerste finale werd ontnomen. _pc