FIETSEN: Opmerkelijke prestaties van de Velo Club de Sandy Ground tijdens de Tour de Marie-Galante en Martinique

0

Maandagavond 24 juli keerden Jahkim Carty en Jahiem Kennedy-Hodge van de Velo Club de Sandy Ground (VCSG) terug naar Saint-Martin na een uitzonderlijke wielerprestatie te hebben geleverd in Marie-Galante en Martinique.

Een menigte supporters en leden van de VCSG wachtte maandagavond op de terugkeer van de atleten naar de luchthaven van Grand-Case, waaronder Louis Mussington, voorzitter van de Collectivité, en Eric Hélan, voorzitter van het Saint-Martin Territorial Cycling Committee. Tijdens de 45e editie van de Marie-Galante Cycling Tour die werd verreden van 17 tot 23 juli, eindigde Jahkim Carty als 15e algemeen en tweede beste renner onder 19 in de categorie beste jonge renner algemeen. Aan de start, 97 lopers voor een race van 637,58 km in vijf etappes met slechts 77 fietsers die over de finish kwamen. In het CDD-team van Boris Carene was Jahkim Carty de enige Saint-Martin-renner. Ondanks een crash in de laatste race op minder dan 3 km van de finishlijn als gevolg van een gladde, regenachtige weg, finishte Jahkim de race zonder rekening te houden met schaafwonden aan de elleboog en dij- en heupblessures. Met dagelijkse etappes van gemiddeld 150 km lang werd de prestatie van Jahkim Carty opgemerkt en zeer geprezen. Op slechts 17-jarige leeftijd, deze eerstejaars junior die momenteel in Toulouse woont, waar hij zijn training en zijn wielercarrière voortzet bij een club van hoog niveau, stond hij tegenover meer ervaren en oudere renners tijdens de Tour de Marie-Galante, die een wedstrijd blijft die openstaat voor iedereen. Ook Jahiem Kennedy-Hodge bewees zijn talent tijdens de Tour de la Martinique met 73 renners aan de start en 46 aan de finish. Jahiem eindigde als 27e in het eindklassement en won daarmee de blauwe trui voor de tweede snelste renner in de tijdrit. Met een gele trui in de Tour de Guadeloupe Cadetten in de tijdrit vorige week, een primeur voor Saint-Martin, vervolgt Jahiem Kennedy-Hodge zijn winning streak. Felicitaties aan de kampioenen die trots de kleuren van Saint-Martin droegen. _Vx