Fietsen: 3e en 4e etappes van de 68e tour van Guadeloupe

0

Maandag, voor de derde etappe van de tour over 155,7 kilometer tussen Gourbeyre en Goyave, won Bruno Langlois (Air Antilles Barbados) alleen door de Canadees Noah Granigan (Foundation-Sicleri) en Diego Milan (Inteja Dominican Cycling) te verslaan. Team).

Mickaël Guichard behoudt de gele trui van de leider van de etappe. Wat de Vélo Club de Grand-Case betreft, brengt het klassement Ludovic Turpin naar de 50e plaats, Olivier Curier naar de 59e plaats, op de voet gevolgd door Ever Alexander Rivera Guerrero naar de 60e plaats en Jayson Rousseau die plaatsen in het klassement verliest kwam op de 85e plaats op het podium.

Dinsdag reed de vierde etappe van de ronde van 155 km tussen Goyave en Pointe-Noire, een etappe die vaak wordt gevreesd door hardlopers. Jhonathan Salinas (US Lamentin) won met zwier als winnaar, de Venezolaan kwam met een ellebogen in een sprint met drie sprintjes Francisco Mancebo (Inteja Dominician CT) en Boris Carène (Team Carène Cycling Développement). De gele trui is nog steeds in het bezit van Mickaël Guichard. De Vélo Club de Grand-Case, die de dag ervoor in meer moeilijkheden verkeerde, klom terug in het zadel en bevochtigde de trui om hoger in het klassement te komen. Ooit bereikte Alexander Rivera Guerrero de 5e plaats in het klassement, gevolgd door 17e door Herman Dario Parra Suarez, Ludovic Turpin op 37e, Olivier Curier op 62e en Jayson Rousseau op 74e.

Wat het algemeen klassement van de Tour in de 4e etappe per team betreft, staat de Vélo Club de Grand-Case op de goede plaats, 5e van de 20 teams op de klok. Er zijn nog 5 etappes voor de lopers van Saint-Martin om de wedstrijd te winnen. JB