ZEILEN / 4e ronde van de World Diam Tour Caribbean”: twee dagen racen voor een adembenemende finale!

0

Afgelopen weekend vond de 4e ronde van de World Diam Tour Caribbean plaats, georganiseerd door de Sint Maarten Yacht Club in samenwerking met de Saint-Martin Voile Pour Tous club.

Tijdens deze tweedaagse regatta, die plaatsvond op 6 en 7 april, namen zes Diam 24's deel. Naast de Diams omvatte de CSA 1-vloot ook een monohull: Carib Diesel.

De festiviteiten op zaterdag begonnen met twee races: de eerste van Simpson Bay naar Galisbay, gevolgd door een tweede van Galisbay naar Friar's Bay. Na de eerste wedstrijddag verzamelden de deelnemers zich voor een barbecuelunch op het strand van Friar's Bay en voor de prijsuitreiking.

Aan het einde van de eerste racedag kwam Buzz Racing Team als eerste binnen, voor Karibuni en Cry Baby.

Op zondagochtend was er een race van Friar's Bay naar Simpson Bay en vervolgens een aangelegd parcours naar Simpson Bay met lichte wind aan het begin van de dag, die geleidelijk aan heviger werd, wat voor een opwindende finale voor alle deelnemers zorgde.

Ten slotte hadden de races die over twee dagen werden gehouden verschillende resultaten voor de vloot van Diam 24. Zondag was het  Cry Baby nam de leiding, Buzz Racing Team en Karibuni eindigden respectievelijk op de 2e en 3e plaats in het klassement.

Een prijsavond in de Sint Maarten Yacht Club sloot deze prachtige regatta af die al zijn beloften waarmaakte.

Het volgende Diam 24-evenement  (exclusief het World Diam Tour-circuit), georganiseerd door Saint Barth Yacht Club, vindt plaats op 11 en 12 mei in Saint-Barthélemy ter gelegenheid van de Mini Bucket.

De finale van de World Diam Tour Caribbean vindt plaats op 18 mei op Pinel Island. Een nieuwe regatta die nog steeds door de club wordt georganiseerd  Saint Martin Sailing for All en de Sint Maarten Yacht Club. _AF