Softbal: Een spannende finale!

0

Op zondag 20 juni trilde het Jean-Louis Vanterpoolstadion tijdens de softbalfinale die het toernooi en het seizoen 2021 afsloot.

De finale werd gespeeld tussen het Sint Maarten team, de Controlers en de Ilegales van de Franse kant. De finale werd gespeeld over 5 ronden en de winnaar moest er 3 winnen. De eerste ronde werd gespeeld op zondag 6 juni en de Controlers wonnen met 15 tegen 9.

Op zondag 13 juni wonnen de Illegalen de tweede ronde  op de score van 14 tegen 11, waardoor de twee teams in gelijkheid. De Illegales keerden op zondag 20 juni super gemotiveerd terug naar Vanterpool. De 3e ronde begon midden op de dag en de Illegalen tekenden een tweede overwinning met een smalle score van 15 tegen 14. Ze leidden daarom 2 ronden naar 1, en waren gemotiveerd om de 4e ronde te winnen die in de nasleep werd gespeeld. , en zou hen in staat moeten stellen het toernooi te winnen.

Na een korte pauze vond de bijeenkomst plaats in een energieke sfeer van het publiek dat een stem gaf om hun team te steunen. Na een cross-over qua score wonnen de Illegales uiteindelijk de ronde, synoniem voor overwinning, door een korte kopbal als ze wonnen met 13 tegen 12.

Met 3 ronden op 1 wonnen de Illegalen dit eerste softbaltoernooi georganiseerd door de vereniging SXM Sport Mouvement, die haar hoofdsponsor, het McDonald's restaurant, bedankte, die de organisatie van dit evenement faciliteerde.

Als het seizoen voorbij is voor de senioren, vervolgen de jongeren hun honkbaltraining elke zondagochtend, nog steeds op het terrein van het Jean-Louis Vanterpool-stadion, in afwachting van de honkbalkampen die in juli en augustus zullen plaatsvinden.