Running Night 2022: een onmiskenbaar populair succes!

0

Afgelopen vrijdag en zaterdag werden de straten van Marigot omgetoverd tot een racebaan met de 13Eme editie van Running Night, alles in een feestelijke sfeer waar de wedstrijd gemoedelijk was.

305 lopers namen vrijdagavond deel aan de race voor volwassenen. Nadat ze hun gymschoenen hadden aangetrokken en hun kerstkostuum hadden aangepast, vertrokken de lopers in de estafette onder de sterrenhemel van Saint-Martin. Running Night, georganiseerd door Watt de 9, bevestigt zijn reputatie als een sportevenement waar de hele bevolking reikhalzend naar uitkijkt, veel supporters waren aanwezig om de one-night-sporters aan te moedigen. Voor deze editie van 2022 won het Intergeneration Runner-team de eerste plaats bij volwassenen, gevolgd door het Marie Galante-team op de tweede plaats en de Avenir Sportif Club de Saint-Martin die de derde plaats op het podium behaalde. Grote nieuwigheid die dit jaar enorm werd gewaardeerd, de aanwezigheid van twee teams van senioren met beperkte mobiliteit die het niet verdienden: Saint Martin Santé die de race beëindigde in een geest van solidariteit en trots door zichzelf op de 56e plaats te plaatsen met kerstboommutsen en slingers die hun blije gezichten en het Manioukani-team wiens emotie voelbaar was tijdens de medaille-uitreiking.

Wie Running Night zegt, zegt kostuumwedstrijd, het Gigi's Candy Canes-team viel op met een kerstman-elfkostuum en tientallen zuurstokken die in de vergadering werden uitgedeeld.

De Spices vertrekken met de tweede plaats en de Allumés de Noël de derde, originaliteit zal niet ontbreken, vooral in de accessoires.

Echt algemeen enthousiasme, de Kids Running Night op zaterdag werd overrompeld, de organisatie zag zich genoodzaakt de inschrijvingen op maandag 5 december te sluiten gezien de grote vraag.

En niet voor niets trokken maar liefst 505 minilopers die avond de strijd aan.

Als elke deelnemer vertrok met een symbolische medaille en een geschenk, was het team van Avenir Sportif Club de Saint-Martin het meest succesvol in de ranglijst.

Als de slogan van Running Night nu bij iedereen bekend is "Waar de magie van Kerstmis altijd zal bestaan", heeft de editie van 2022 het eens te meer bewezen! _Vx