RUGBY: Een foutloos voor de U16 van de St. Martin Rugby Union

0

De Union-spelers boekten een reeks grote overwinningen en wilden hun huidige goede humeur tegen een bekende en ervaren tegenstander bevestigen.

De wedstrijd begon zonder observatieronde, de Guadeloupe was er om hun spel op te leggen. Het team van St François probeerde hun fysieke kracht op te leggen, maar de verdediging van Saint-Martin bleek hardnekkig.

De Union opende vanaf de 5e minuut de score op een penalty van bijna 45 meter. Tijdens de eerste periode legden Union-spelers hun tempo op. Toegepast, effectief in rucks en helder in game-lanceringen, lieten ze geen ruimte over voor hun tegenstander en bleven onverbiddelijk opvallen op het scorebord (rust: 37-0).

Ondanks de omvang van de score gaven de Guadeloupeans niet op en na hervatting vestigden ze zich bijna 20 minuten in het kamp van de Unie. Feit blijft dat lokale verdediging onhandelbaar was. Sterker nog, Union-spelers deden aan het einde van de wedstrijd nieuwe tests. Het einde van de wedstrijd werd gefloten voor de eindstand van 57-0. Let op de minuut stilte die de twee groepen hebben waargenomen ter nagedachtenis van Laurent Gros-Désormeaux. _AF