Zwemmen: Studenten van Saint-Martin/Sint Maarten strijden in het zwembad van het Carib Swim Team

0

Afgelopen weekend vond in het zwembad van het Carib Swim Team de interschoolcompetitie op het eiland St-Martin/Sint Maarten plaats, gesponsord door Caribbean Gems.

Het was 2 jaar geleden dat deze wedstrijd kon plaatsvinden.

Zes basisscholen en acht middelbare scholen namen deel, waaronder het Lycée Victor Hugo en de Cité Scolaire (vertegenwoordigd door Brandon Dufournier) met in totaal 17 zwemmers.

Het Lycée Saint Dominic won de 1e plaats, de CIA werd 2e en uiteindelijk eindigde het Collège-Lycée Victor Hugo op de 3e plaats met zijn 16 zwemmers die alles gaven tijdens de races.

Elke zwemmer nam deel aan twee individuele races en een estafette.  De zwemmers van het Club Carib Swim Team hebben enorm bijgedragen aan het succes van hun school met in totaal 11 gouden medailles gewonnen, 6 zilveren medailles en 7 bronzen medailles.

Kort voor de wedstrijd kregen de scholen van Nederlandse zijde de kans om met hun gymleraren naar het Carib Swim Team zwembad te komen om hun teams voor te bereiden en te motiveren en tegelijkertijd zwemvaardigheden te ontwikkelen. Deze wedstrijd is dus een kans om via de school, aan beide kanten van het eiland, een passie voor zwemmen op te wekken.

De volgende deadline voor de zwemmers zijn de Cariftas Games waar Saphir Thomas, Joey Schvartz, Matias Piazza en Sacha Gibbs zich hebben gekwalificeerd en het eiland Saint-Martin zullen vertegenwoordigen.