Zwemmen: de Carib Swim Team-club valt op in Florida!

0

De groep Franse zwemmers sloot zich vorige week aan bij het team van de Nederlandse kant om deel te nemen aan een van de grootste wedstrijden van Florida in Coral Springs.

Deze groep werd vertegenwoordigd door Sacha Gibbs, Benjamin Pocovini, Vadim Malisev, Matias Piazza, Nicolas Piazza en Joey Schvartz-Arnaud.

Voor de meeste zwemmers was het de eerste keer dat ze meededen aan een wedstrijd in de Verenigde Staten waar een twintigtal clubs van zeer hoog niveau samenkwamen.

Jonge zwemmers Joey Schvartz-Arnaud en Nicolas Piazza in de categorie 9-10 jaar hebben opmerkelijke prestaties geleverd door in de top 10 van elk van hun races te eindigen. Joey won de gouden medaille op de 200 meter rugslag en Nicolas de brons op de 100 meter schoolslag.

Ten slotte wist Sacha Gibbs (14 jaar) zijn kwalificatietijd te behalen voor de CARIFTA Games (Caribbean Games, 12 jaar en ouder) die in april in Barbados worden gehouden. Hij kwam bij Matias Piazza, die zich al in zijn categorie had gekwalificeerd.

De andere zwemmers vanaf 12 jaar hebben tot 8 maart de tijd om zich te kwalificeren. De club organiseert op 7 en 8 maart een wedstrijd in het Carib Swim Team-zwembad (Cole Bay), zodat de zwemmers zich nog kunnen kwalificeren.

Het is voor het eerst dat zoveel zwemmers bij elkaar komen voor een wedstrijd buiten het territorium. Dit toont de groeiende interesse in de discipline en de wil van de club om een ​​competitief trainingsprogramma op te zetten binnen de Caraïben en op het internationale toneel.