VOETBAL / Gold Cup: een ongekende finale tussen Jamaica en de Verenigde Staten!

0

Met een bevrijdend doelpunt creëerde Jamaica de verrassing door Mexico, titelhouder, zondag uit te schakelen in de halve finale van de Gold Cup. De Reggae Boyz wonnen met 1-0 in de Rose Bowl van Pasadena, Californië, en staan ​​vandaag in de finale tegenover de Verenigde Staten.

Jamaica maakte een oponthoud door Mexico, de titelhouder, zondag in de halve finale van de Gold Cup met 1-0 te verslaan.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Kemar Lawrence uit New York Red Bulls, MLS-speler (American Championship) in de 88e minuut op een vrije trap. De “Reggae Boyz” staan ​​daarom woensdag voor de finale, het organiserende land, de Verenigde Staten.

David vs Goliath

Jamaica werd gedomineerd tijdens de wedstrijd en had het perfecte schot. Nadat een hoofd van Damion Lowe in de 78e minuut teruggeduwd was, probeerden de mannen van coach Theodore Whitmore alles voor iedereen.

Terwijl de wedstrijd op weg was naar een gelijkspel, scoorde de 24-jarige Kemar Lawrence de langst verwachte Jamaicaanse fans. Voor de 42 toeschouwers van de Pasadena Rose Bowl, eerder in het voordeel van de Mexicanen, kwam de verdediger met een directe vrije trap het land bevrijden.

'Het beste plaatje om dit spel samen te vatten komt uit de Bijbel: David versloeg Goliath', zei Whitmore.

Maar dit alles was niet mogelijk geweest zonder het talent en de vastberadenheid van André Blake, de doelman van de Jamaicaanse selectie die ook in het Amerikaans kampioenschap speelt in Philadelphia. In de kwartfinale tegen Canada, met 2 doelpunten op 0, was de doelman al beslissend geweest. Gisteravond was het keizerlijk! Drie keer de Mexicaanse aanvallen afweren. Dit is de tweede keer in zijn geschiedenis dat Jamaica, op de 3e plaats op de FIFA-ranglijst, de finale van de competitie heeft bereikt. Destijds verloren ze van Mexico met 76-3. Jamaicanen houden daar dan ook wraak. En de hoop van de titel ...

Aanstaande woensdag vindt de finale Jamaica / Verenigde Staten plaats. De Amerikanen plaatsten zich tegen Costa Rica (2-0).