ZEILEN / 5e Caribbean Multihull Challenge Race en Rally: drie intense en spectaculaire racedagen!

0

Precies een maand voor de 43e editie van de Sint Maarten Heineken Regatta (2 t/m 5 maart 2023) vond afgelopen weekend de vijfde editie van de Caribbean Multihull Challenge Race and Rally plaats.

De raceklassen en de rallyvloot kwamen op zondag samen langs de zuidwestkust van Sint Maarten om drie opmerkelijke zeildagen af ​​te ronden. Samen, onder kleurrijke, golvende spinnakers en met spray in oostelijke passaatwindstoten van meer dan 20 knopen, bereikten de race- en cruisecatamarans en trimarans de finish in bijna perfecte zeilomstandigheden.

Pierre Altier's Diam 24, Cry Baby, won de Diam 24 categorie en werd uitgeroepen tot de meest waardige uitvoerder van de vijfde editie van de Caribbean Multihull Challenge Race and Rally op zondag.

De Fujin van Greg Slyngstad won de CMC Trifecta, waaronder de 27-mijlsrace rond het eiland op zondag, de Caraïbische 60-mijlsmultihull-sprint rond St. Barthelemy op zaterdag en de vrijdagsronde van Saba Dash.

Tryst van Arthur Banting won de CSA 2 en La Novia van Georges Coutu de CSA 3.

In de rallyvloot won Ron Boehm's Antrim 52, Little Wing, ontworpen door Bob Perry, de prijs voor de geschatte tijduitdaging en de bingokaartuitdaging, op de voet gevolgd door de kleurrijke trimaran Neel 45 van Darren Seltzer, Panda Rosso.

De Sint Maarten Yacht Club organiseert van 2-4 februari 2024 de zesde editie van de Caribbean Multihull Challenge Race and Rally. _AF