Triatlon: drie SXM Tri Academy-atleten beloond in Panama

0

Als onderdeel van de Ironman 70.3 die op zondag 12 maart in Panama werd georganiseerd, kwalificeerden drie van de vier atleten van de Saint-Martin-club die gespecialiseerd is in het beoefenen van triatlon zich voor de wereldkampioenschappen in Finland.

Tijdens deze Ironman Panama 2023, waarvan 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km hardlopen vooraf een zorgvuldige voorbereiding vereisten, werden de opofferingen, het werk en het doorzettingsvermogen beloond voor de vier atleten. Stéphane Bensaid, al gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen in Finland, behaalde de eerste plaats in zijn M60-64-categorie met een recordtijd van 4u53, waarmee het gat van 14 minuten met de deelnemer die als tweede eindigde groter werd. Hij deed er "slechts" 2u23 over om de 90km op de fiets af te leggen. Gabriel Pertusot leverde een ongelooflijke prestatie door de kwalificatie voor de wereldkampioenschappen te winnen door op het derde podium te klimmen in zijn categorie M35-39. Hij voltooit de inspanning in 4u25 en nestelt zich op de vijftiende plaats in het algemeen klassement. François Delaporte bevestigt ook zijn kwalificatie voor de wereldkampioenschappen in Finland die op 26 en 27 augustus 2023 plaatsvinden, nadat hij drie maanden geleden die van Ironman 70.3 in Florida nipt miste. Na hard te hebben getraind, voltooide de atleet een perfecte race in Panama in 4u48, waarmee hij naar het eerste podium in zijn M55-59-categorie werd gehesen, 10 minuten voor de tweede in het klassement. Luc Gorostica, terug van een blessure, deed het goed met een mooie tijd van 5:32 met een twaalfde plaats in zijn M55-59 categorie. SXM Tri Académie wil de sponsors bedanken die de gepassioneerde atleten deze unieke ervaring hebben laten beleven: Pac Distribution, Ares Sécurité & Protection, Actifroid, Sportfit, Linko, NG Invest zonder de Collectivity of Saint-Martin te vergeten voor hun steun. Een pluim voor hen! _Vx