NAUTISME: Vijf jonge "matrozen" droegen de kleuren van Saint-Martin luid en duidelijk tijdens de Internationale Nautische Week in Martinique

0

Vijf zeilers van de Friar's Bay Sailing Club / SMVT (Vereniging ST Martin Voile pour Tous) namen van zaterdag 19 tot dinsdag 21 februari deel aan de “Schoelcher International Nautical Week” georganiseerd in Martinique. Een regatta van hoog niveau die deelnemers uit het hele Caribisch gebied, van het vasteland van Frankrijk en zelfs uit Canada samenbracht.

De eerste races op zaterdag werden verreden onder zware omstandigheden met rukwinden van 25 tot 30 knopen en regenachtig weer, dat de volgende drie dagen steeds milder werd. In totaal werden er in elke categorie 11 manches verreden, manches die ongeveer een uur duurden, wat fysiek zeer veeleisend is. Een zeer hoog niveau werd waargenomen bij deelnemers van het vasteland van Frankrijk.

In de categorie "Optimist" waren 8 renners ingeschreven. Bij de "Benjamins" eindigde Stanley Haes (ondanks dat hij nog steeds het topkuiken is van deze 8-jarige) op een zeer mooie 10e plaats op XNUMX in zijn categorie, een veelbelovend resultaat gezien zijn jonge leeftijd en de margevoortgang voor de komende jaren.

Onder de "Miniemen", Corentine Corroy  eindigde op de 22e plaats, Sarah Michaux op de 20e plaats (4e in het vrouwenklassement) en Clément Le Normand klom naar een zeer goede 16e plaats algemeen ondanks de minder glorieuze eerste twee dagen. Dat gezegd hebbende, was hij in staat om na elke ronde hoger op de ranglijst te komen en zelfs op een goede 10e plaats te eindigen in de laatste run.

In LASER (ILCA 4) stonden 30 deelnemers aan de start van elke ronde. Emilien Le Normand zal tijdens deze 4 racedagen zijn kamp in vervoering hebben gebracht!

Inderdaad, de jonge hoopvolle Saint-Martin nam op de tweede dag de leiding in het algemeen klassement en won in totaal 4 van de 11 betwiste races. De algemene overwinning werd voor hem geboekt, maar een fout (weigering naar stuurboord voor degenen die het weten) op een andere deelnemer in de 10e race die hij had gewonnen, zal hem duur komen te staan. De jury zal hem inderdaad diskwalificeren voor deze ronde en Emilien zal worden gedegradeerd naar de 3e plaats in het algemeen klassement, op slechts 2 kleine punten van de winnaar.

Dit zeer mooie podium in een regatta van dit niveau is ook veelbelovend, Emilien racet slechts een jaar in Laser tegen deelnemers van 2 jaar ouder. Dit podium levert hem een ​​aantal punten op die zijn selectie voor de Franse kampioenschappen van Espoir, die van 19 tot 28 augustus in La Rochelle zullen plaatsvinden, veilig moeten stellen.

De Sailing Club van Friar's Bay / SMVT wil RMP Caraïbes en Dream Yacht Charter bedanken voor hun logistieke hulp bij het vervoeren van uitrusting tussen de Noordelijke Eilanden en Martinique, evenals de St Barth Yacht Club en haar coach Cindy BRIN voor het beheer en de organisatie van reis.