ZWEMMEN: Weer een mooie oogst medailles voor het Club Carib Swim Team op de Martinique Open

0

De Carib Swim Team club sloot het seizoen 2021/22 in stijl af met maar liefst 12 medailles gewonnen afgelopen weekend op het Martinique Open.

De wedstrijd bracht zwemmers uit Guadeloupe, Martinique, Saint Lucia en natuurlijk Saint-Martin/Sint Maarten samen.

In de verschillende categorieën waren 13 CST-zwemmers betrokken.

Een aantal van hen nam voor het eerst deel aan dit soort wedstrijden. Een wedstrijd die werd gehouden als een seniorenwedstrijd, wat betekent dat alle zwemmers het tegen elkaar opnemen.

Wat de resultaten betreft, sloeg Saphir Thomas een slag door het winnen van een gouden medaille op de 800m, twee zilveren medailles (200m en 400m) en een bronzen medaille op de 200m rugslag. Hij is de meest succesvolle zwemmer in de Carib Swim Team club!

Matias Piazza van zijn kant won ook vier medailles, waaronder 3 zilveren op de 400 m, 200 m en 1500 m en 1 bronzen op de 100 m. Voor de goede orde, Matias Piazza behaalde de beste voorlopige tijd van 59'80'' over 100 m, synoniem met de beste prestaties van de Open.

Joey Schvartz, slechts 12 jaar oud, won een prachtige zilveren medaille op de 400 IM en brons op de 1500 m.

Arianna Lont won ook twee medailles, een zilveren op de 400m en een bronzen op de 1500m.

Hoewel ze geen medaillewinnaar was, slaagde Gigi Cai erin zich te kwalificeren voor de finales van de 100m en 100m vlieggewicht. Een geweldige prestatie!

De CST heeft een mooie toekomst voor zich

Nieuwe "B"-tijden werden vastgesteld door D'Anka Burgan (50m, 100m en 50 vliegen), Louise Creusot (400m vrije slag, 100m rugslag en 200m rugslag), Daan Vinke (100m vrije slag, 200m vrije slag, 400 vrije slag en 1500 m ) en Luuk Vinke (50 vrije slag, 200 m, 100 rugslag en 50 m).

Nieuwe “BB”-tijden werden neergezet door Anka (50m rugslag en 50m), Gigi (200m), Arianna (200m), Kjeld Van Der Meer (400m vrije slag en 50m) en Luuk (100m vrij).

De nieuwe "A"-tijden werden bepaald door Gigi (400m vrij) en Kjeld (100m vrij).

Nieuwe "AA"-tijden komen ten gunste van Saphir (400 m vrij  800m), Joey (50m, als estafette) en Kjeld (50m).

Matias behaalt een nieuwe "AAA"-tijd op de 800m en ook een "AAAA"-tijd op de 200m. Joey zwom ook een “AAAA”-tijd op de 1500m.

Als de meeste zwemmers nu op vakantie zijn, is dat nog niet het geval voor Joey die deze maand deelneemt aan de Franse Junior Kampioenschappen in Europees Frankrijk, noch voor Matias die vertrekt naar de Canadese Junior Kampioenschappen. Veel geluk voor hen! _AF