KITESURF / De ruiters hebben "plezier gehad"!

0

Guadeloupe Championshipen Noord-eilanden

Dit weekend vond plaats in Orient Bay, twee evenementen die meetellen voor het Kitesurfkampioenschap op Guadeloupe en de Northern Islands.

Afgelopen zaterdag maakten de weersomstandigheden het mogelijk om te beslissen tussen de 21 deelnemers in 2 ronden Speedcrossing en 10 van hen boden op zondag een uitzonderlijke freestyle show aan.

Het parcours verliep goed tussen het eiland Pinel en Orient Beach, waar 5 boeien de race volgden en de renners hun beste wedstrijdtechniek konden opzetten. In het algemene speedcrossklassement kwam Lucas VELTEN op de eerste plaats, gevolgd door Jérémie DIEUDONNE, Théo DEMANEZ en Anne VEYRE DE SORAS als eerste vrouw.

Dankzij de geleidelijke windstijging op zondagmiddag werden de freestyle heats gelanceerd en boden ze een show van hoog niveau. Voor sommigen was het een kans om hun eerste wedstrijd te ervaren met Vadim MALISEV uit Saint-Martin, 10 jaar oud en Gwendall SURGET uit Martinique, 14 jaar, gerangschikt als Beste Hoop. In het algemeen klassement van de etappe kwam Lucas VELTEN, 18 jaar oud, op de eerste plaats. Théo DEMANEZ, de jonge hoop uit Saint-Martin, kwam op de tweede plaats, gevolgd door de enige vrouwelijke deelnemer in dit evenement, Anne VEYRE DE SORAS. De beste quiches, Justin BREUIL (volwassene) en Vadim MALISEV (junior) kregen ook een beste truc voor Théo DEMANEZ, die een bijzonder complexe figuur wist te bereiken. Bij Club Wind Adventures vond een gezellige avond plaats waarbij alle deelnemers werden beloond voor hun goede prestatie. _AF