Voetbal (Concacaf-zone Nations League): Na een veelbelovend gelijkspel verliest Saint-Martin van Aruba

0

Na de punten tegen Aruba te hebben gedeeld op het terrein van Anguilla (0-0), verloor de selectie van Saint-Martin drie dagen later van diezelfde tegenstander op Curaçao (3-0).

De selectie van Saint-Martin, die deelnam aan de kwalificatierondes van de Concacaf-zone van de Nations League, leverde een goede prestatie toen het de competitie inging tegen Aruba. Dominators in het spel, de mannen van Stéphane Auvray waren helaas niet in staat om het slot van de tegenstander te forceren ondanks vele duidelijke kansen. "Alleen het laatste gebaar faalde ons", onderstreepte de Saint-Martin-coach aan het einde van de vergadering, voordat we eraan toevoegden dat we tussen de regels door een goede technische beheersing toonden. Dit is een goed voorteken voor de toekomst van evenementen”.

Een logische nederlaag

Drie dagen na een bemoedigend optreden op een grasveld dat nauwelijks bevorderlijk was voor de beoefening van het mooie spel, vonden de elf Saint-Martinois dezelfde tegenstander in zijn bolwerk. Een nieuwe confrontatie die dit keer in de eerste vijfenveertig minuten in het voordeel van het duidelijk dominerende Arubaanse team uitpakte.

Drie keer faalde de lokale aanval in de bezoekende verdediging nadat doelman Jordan Etienne vroeg in de wedstrijd een penalty stopte.

Ondanks een uitbarsting van trots in de tweede helft en enkele duidelijke kansen boog de selectie van Saint-Martin toch logischerwijs tegen een realistische tegenstander (3-0).

De protégés van Stéphane Auvray zullen op 12 juni tegen St-Kitts de goede afspraken tegen Aruba willen bevestigen. _AF