Frans strandtenniskampioenschap: goud bij U14 meisjes

0

Zij waren de beste kansen op een medaille op het Franse strandtenniskampioenschap dat afgelopen weekend in Duinkerken plaatsvond. Jade Guindé en Amélie Thiant wonnen de U14 meisjes finale tegen Reunion, de boeman van deze Franse kampioenschappen.

“Zij zijn onze beste kansen op een medaille”. Met deze woorden wees de hele Saint-Martin-groep het duo Guindé-Thiant aan als favoriet in de categorie U14-meisjes op het Franse strandtenniskampioenschap dat werd gehouden op het strand van Malo-les-Bains in Duinkerken. De meiden wonnen al hun partijen om zonder al te veel moeite de finale te bereiken. In de finale stonden ze tegenover Reunion, dat jarenlang alle medailles heeft gewonnen. "Er was druk omdat we op nummer 1 waren geplaatst", legt Amélie uit bij de microfoon van de Franse Tennisfederatie. “Het was erg stressvol, ook al hadden we ons voorbereid op seniorentoernooien. Je komt op het veld waar je weet dat je niet mag verliezen. We wisten hoe we met de druk om moesten gaan.” In dezelfde categorie eindigde het duo Zoé Geibert en Charlotte Martinez net naast het podium met een prima vierde plaats.

Andere categorieën

Het jongensteam van Guadeloupe U14 behaalde ook de eerste plaats. Het paar bestaande uit Tiego Andreoletti en Kenny Bouny nam de maat van Martinique. Weer een medaille, dit keer brons. Met de derde plaats bij de U18-jongens stonden Alexandre Thiant en Shetone Covini achter Reunion en de grote winnaar Occitanie.